Loading

Streetfood uit India in Liverpool

Streetfood uit India in Liverpool

Eén blik op het interieur van restaurant Mowgli (69 Bold Street, Liverpool) smaakt naar meer. Hippe vogelkooilampen in allerlei soorten en maten, robuuste houten zitbanken en zelfs ‘apenkooitouwen’ die knusse eetnisjes creëren. Studenten, young professionals, en vijftig plus vrouwen in de categorie home & garden lezers: ze weten allemaal hun weg naar Mowgli te vinden. Hoogste tijd om er zelf een hapje te wagen.

20160916_134236Mowgli serveert naar eigen zeggen ‘streetfood’ waarbij het accent ligt op kleine Indiase gerechtjes. Eigenlijk gewoon een Indiaas tapasrestaurant dus. Naast vlees en vis is er ook een ruim aanbod aan vegetarische, glutenvrije en veganistische opties. De gerechtjes kosten gemiddeld zo’n 6 pond per stuk. Een volledige maaltijd bestaat uit twee a drie gerechtjes die je samen met brood of rijst bestelt. Gemiddeld ben je rond de twintig pond kwijt. In verhouding met traditionele curryrestaurants is dit vrij prijzig.

Het eten stond binnen een kwartier op tafel: snelle service dus. Voor een restaurant dat aangeeft dat haar gerechten mijlenver verwijderd zijn van de standaard curryrestaurants vond ik de smaken iets te braaf. De gerechten waren zeker in orde, maar een ware smaakexplosie bleef uit. Misschien had ik met mijn ‘Butter Tandoori Chicken’ en ‘Paneer Spinach Curry’ wel een te veilige keuze gemaakt en was het spannender geweest om iets in de categorie ‘Bombay Hot Pepper Chicken’, uiteraard met een glas melk on the side, te proberen?

De sfeer in het restaurant was in ieder geval prettig en lekker ongedwongen. In combinatie met de uitgebreide kaart is een bezoek dan ook zeker aan te raden, mits je natuurlijk wel voor een avontuurlijk gerecht gaat!

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

%d bloggers liken dit: